У Польщі загинули двоє підлітків з України від переохолодження

Окружна прокуратура в Сувалках порушила розслідування загибелі двох підлітків, під якими в суботу зламався лід на озері Вігри.

Попри зусилля лікарів, врятувати життя хлопців не вдалося. Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Крістіна Шостка, окружний прокурор у Сувалках, повідомила, що розпочато розслідування по факту того, що опікуни наражали життя неповнолітніх на небезпеку та ненавмисного заподіяння смерті.

Читайте також: Завдав понад 20 ударів ножем. У Польщі вбили українку-заробітчанку, матір трьох дітей

За інформацією поліції, у суботу, 17 лютого, у Старому Фольварку на озері Вігри, приблизно за двісті метрів від берега, під хлопцями проломилася крига. Найімовірніше, хлопці (громадяни України віком 12 та 16 років) хотіли дістатися до сусіднього острова. Лід тріснув, коли вони були вже близько.

У рятувальній операції на озері брали участь близько 30 пожежників з Сувалок та Августова, у тому числі водолази. рятувальники використовували човни та льодові сани. На місце також був направлений гелікоптер санавіації. Пожежникам вдалося виловити хлопців з води. Завдяки реанімаційним діям рятувальники відновили життєві функції у постраждалих дітей. Після чого постраждалих транспортували в лікарню. Лікарі оцінили стан підлітків як дуже важкий.

Обидва хлопці не пережили переохолодження. Один з них помер у суботу ввечері, другий у неділю після півночі.

Читайте також:  Трагедія на ріці: під кригу провалилися четверо дітей (відео)

Джерело

Новини України