В Україні запустили пілотний проєкт з неголосового виклику бригади екстреної допомоги

Міністерство внутрішніх справ та Міністерство охорони здоров’я України об’єднали зусилля та запустили пілотний проєкт із неголосового виклику бригади екстреної допомоги. Це означає, що допомогу можна викликати, надіславши смс чи зробивши відеовиклик на номер 112. Під час відеовиклику працюють оператори, що володіють жестовою мовою. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

В Україні запустили пілотний проєкт з неголосового виклику бригади екстреної допомоги

Проєкт відбувається в рамках запровадження єдиної лінії екстреної допомоги, яка по суті об’єднує в собі всі служби (101, 102, 103, 104), що допоможе ефективніше надавати допомогу людям. Створення та впровадження системи 112 також є одним із зобов’язань у рамках угоди про асоціацію з Європейським Союзом, а також у межах реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору та послуг в Україні, яка розроблена за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Мета неголосового виклику — забезпечити доступ до виклику бригади екстреної допомоги для людей із порушеннями слуху та мовлення. Окрім цього, така послуга корисна для тих, хто не говорить або погано володіє українською і тому не може в телефонній розмові швидко й чітко пояснити причину виклику.

Нагадаємо, єдиний номер екстреної допомоги 112 буде запроваджено на території України до кінця грудня 2024 року. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ, відкриваючи комунікаційний центр Служби 112 у Львові, робота якого наразі охоплює місто Львів та Львівську область. Також сервіси Служби 112 зараз доступні для мешканців м. Києва, Київської, Житомирської, Вінницької, Черкаської та Чернігівської областей.

Вінниця.info, фото ілюстративна

Джерело

Новини України