Майже половина українок, які зараз в Польщі, планують залишитися тут назавжди

Українських жінок у Польщі, які втекли від війни, можна поділити на дві групи. Одна з них інтегрується в польське суспільство, знає польську, влаштувалася на роботу, віддала дітей до польських шкіл і хоче залишитися в цій країні.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Міждисциплінарна лабораторія дослідження війни в Україні при Університеті Комісії народної освіти в Кракові провела дослідження, щоб з’ясувати, як біженці інтегруються в польське суспільство. Дослідження показує, що 45% жінок говорять польською, а 20% розуміє польську. 81% опитаних вивчили польську мову, а 57% активно вивчають.

Читайте також: Українці в Польщі закликають владу надати іноземцям право голосу

73% жінок з України живуть у Польщі не менш як рік, з них 52% ніколи раніше не були в Польщі. 75% респондентів живуть у великих містах Польщі з населенням понад 500 000 жителів, 66% з них проживають в орендованих квартирах або кімнатах. 62% жінок з України досі живуть у тому місті, куди приїхали вперше. Більш ніж половина жінок не поверталися в Україну з початку перебування в Польщі.

Читайте також: Скільки торік народилося українців у Польщі

42% опитаних жінок мають намір повернутися в Україну, а 47% – залишитися в Польщі назавжди або на деякий час. Серед причин, які могли б спонукати їх повернутися до країни, українки вказали закінчення війни (67%), припинення бойових дій і бомбардувань (43%), добре оплачувану роботу в Україні (38%), та усунення корупції (31%).

Читайте також: Українці у Польщі не можуть отримати Карту побиту

Джерело

Новини України