ЛОГОПЕДИЧНИЙ МАСАЖ — ключ до покращення мовленнєвого розвитку у дітей

Затримка мовленнєвого розвитку, нечітка вимова, заїкання — це лиш частина труднощів з якими стикаються батьки в момент коли дитина починає говорити. Як допомогти дитині і що слід робити ми вирішили запитати у логопеда-дефектолога центру реабілітації Аксіс —  БОБОВСЬКОЇ Зої Володимирівни.

ЛОГОПЕДИЧНИЙ МАСАЖ - ключ до покращення мовленнєвого розвитку у дітей

Зоя Володимирівна, батьки часто не знають що робити і куди звертатись, коли помічають мовленнєві порушення у дітей. Що ви пропонуєте у вашому центрі?

У центрі реабілітації Аксіс ми розуміємо, як важливо допомогти дітям з мовленнєвими порушеннями, розвивати їхні навички і забезпечити повноцінний розвиток мовленнєвого апарату. Тому в Аксіс використовують комплексний підхід, та поєднують фізичну терапію, сенсорну інтеграцію та розумову терапію. Один із найефективніших методів покращення мовленнєвого розвитку, які застосовуються в нашому центрі, це логопедичний масаж.

Логопедичний масаж — це активний метод впливу на мовленнєві органи, який коригує стан м’язів, нервів, кровоносних судин і тканин периферичного артикуляційного апарату. Цей метод надає дітям, які мають мовленнєві порушення, можливість подолати різноманітні труднощі у мовленні.

ЛОГОПЕДИЧНИЙ МАСАЖ - ключ до покращення мовленнєвого розвитку у дітей

Розкажіть коли і кому потрібен логопедичний масаж?

Логопедичний масаж показаний дітям, у яких спостерігається порушення рухливості м’язів язика, щік, губ та мімічних м’язів, міофункціональні порушення, затримка розвитку мови. Також логомасаж рекомендований дітям, яким було діагностовано дизартрію, ринолалію, механічну дислалію, логоневроз, дисфонія, афазія тощо. Можна виокремити основних 5 пичин, коли призначають логопедичний масаж:

1. Порушення тонусу мовленнєвих органів (дизартрія): Логопедичний масаж спрямований на нормалізацію тонусу м’язів мімічної і артикуляційної мускулатури.

2. Проблеми з роботою жувальних м’язів, ковтання та гіперсалівація: Цей метод допомагає покращити функцію жувальних м’язів і ковтання, а також зменшити надлишкову салівацію.

3. Порушення чутливості артикуляційного апарату (артикуляційна диспраксія): Логопедичний масаж сприяє  покращенню якості артикуляції, забезпечуючи чіткість, обсяг та швидкість мовлення.

4. Затримка мовленнєвого розвитку та моторна алалія: Діти, які зазнали затримки у мовленнєвому розвитку або мають моторну алалію, можуть отримати велику користь від логопедичного масажу. Активізується моторна функція роботи мязів артикуляції.

5. Заїкання (логоневроз) та інші мовленнєві труднощі: Логопедичний масаж може бути частиною комплексних заходів для подолання заїкання та інших мовленнєвих труднощів.

А як виконується логопедичний масаж?

Логопед-дефектолог у центрі Аксіс використовує кілька видів логопедичного масажу, щоб забезпечити найкращий результат для кожної дитини:

1. Класичний ручний масаж: Цей метод включає в себе ручний масаж м’язів мовленнєвого апарату, шийно-комірцевої зони та стимлюється кистьо-пальцевий праксис.

2. Точковий масаж: За допомогою точкового масажу стимулюються або розслабляються  біологічно активні точки, пов’язані з мовними центрами головного мозку.

3. Апаратний масаж: Для цього методу використовується логопедичний електромасажер Z-Vibe (США), визнаний як найкраще обладнання для проведення логопедичного масажу та підготовки артикуляційних м’язів до занять з логопедом.

4. Зондовий логопедичний масаж: Цей метод виконується за допомогою професійних інструментів, які дозволяють цілеспрямовано впливає на уражені ділянки артикуляційних органів, активізуючи та відновлюючи їх діяльність.

ЛОГОПЕДИЧНИЙ МАСАЖ - ключ до покращення мовленнєвого розвитку у дітей

Куди Вінничанам можна звернутись, щоб отримати консультацію логопеда?

Звернутись можна в центр реабілітації хребта та суглобів Аксіс за попереднім записом. Там вас з радістю проконсультую я, як логопед та скоординую за необхідністю до суміжних спеціалістів. Записуйтеся на первинну консультацію за телефоном  +380 (67) 100 15 88 чи заповнивши реєстраційну форму на сайті.

Дізнатися відповіді на всі запитання та записатися на прийом можна за телефонами:

+38 (067) 100 15 88

+38 (093) 100 15 88

+38 (099) 100 15 88

Центр реабілітації хребта та суглобів Аксіс

м. Вінниця

Філія 1 — вул. Келецька, 102

Філія 2 — вул. Стрілецька, 7Д

Філія 3 — вул К. Коріатовичів 209 А

axis-pain.com.ua

ЛОГОПЕДИЧНИЙ МАСАЖ - ключ до покращення мовленнєвого розвитку у дітей

Вінниця.info

Джерело

Новини України