Акція «Ангели пам’яті»: у Вінниці студенти та родичі вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Акція «Ангели пам’яті» у Вінниці. Фото: Суспільне Вінниця

Паперових "Ангелів пам'яті" учасники акції вішали на бронзове "Дерево свободи". Таким чином хочуть вшанувати пам'ять про загиблих майданівців.

Акція «Ангели пам’яті» у Вінниці. Фото: Суспільне Вінниця

Катерина Корж навчається на першому курсі одного з вінницьких вишів. Прийшла, аби віддати шану тим, хто поліг за нашу свободу

"Ці люди йшли проти того режиму, відстоювали незалежність України, поклали свої життя, щоб зараз ми могли жити в незалежній країні", — зазначила студентка Катерина Корж.

"Хочемо висловити велику вдячність і повісити ангелів, які ми робили самі", — розповіла студентка Аліна Прокопчук

"Заходи, спрямовані на історію країни, повинні бути. Треба вшановувати всіх загиблих", — розповіла студентка Анастасія Карташ.

Акція «Ангели пам’яті» у Вінниці. Фото: Суспільне Вінниця

До акції молодь міста доєднується 7 рік поспіль, розповіла співорганізаторка Юлія Щербань.

"Метою цієї акції є вшанувати подвиг українців, які в центрі Європи були розстріляні на майдані 10 років тому", — розповіла співорганізаторка акції "Ангели памʼяті" Юлія Щербань.

Після заходу на майдані Небесної Сотні учасники відвідали могили загиблих Героїв, де також залишили паперових ангелів памʼяті.

Хронологія Майдану: барикади, штурми, порятунок людей і майбутнього

Протистояння на майдані Незалежності тривало з 18 по 21 лютого 2014-го року в Києві і стали завершальним етапом Революції Гідності.

В ті дні в столиці України загинули 88 людей: 71 демонстрант та 17 силовиків. Серед полеглих Героїв Небесної Сотні троє з Вінницької області: Максим Шимко, Леонід Полянський, Валерій Брезденюк.

День Героїв Небесної Сотні в Україні відзначають з 2015-го року. Відповідний указ підписав 5-й президент України Петро Порошенко.

Новини України