На Донеччині судитимуть підозрюваних у наркоторгівлі

Перед судом постане троє осіб, які заробили понад мільйон гривень на збуті морфіну та PVP-солей

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох чоловіків та жінки за фактами незаконного придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збуту наркотичних засобів і психотропних речовин (ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

У лютому 2023 року троє мешканців м. Краматорська вирішили розпочати власну «справу» й збагатитися на незаконному продажі особливо небезпечних психотропних речовин – морфіну та PVP-солей.

За розробленою схемою ділки отримували «товар» від постачальників з рук в руки та в поштовому відділенні, після чого розфасовували його у поліетиленові згортки. Для збуту спільники створили telegram-канал, у якому після оплати повідомляли покупцям про розташування «закладок».

У серпні 2023 року «торговців» викрили та затримали. Під час санкціонованих слідчим суддею обшуків за місцями їхнього мешкання правоохоронці виявили й вилучили PVP-солі та морфін, зароблені кошти в сумі 305 тис. грн та понад 22 тис. доларів США, а також мобільні телефони. Крім того, в будинку жінки знайшли 100 ампул морфіну гідрохлориду. Використання цього сильного опіоїду швидко викликає залежність, завдаючи серйозної шкоди здоров’ю.

Максимально жінці та одному з чоловіків загрожує ув’язнення на 10 років, а їхньому спільнику – 12 років за ґратами, з конфіскацією майна. Оперативний супровід – УКР ГУНП в Донецькій області та ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Джерело

Новини України