15 років за гратами: у Дружківці винесли вирок зраднику

13 лютого Дружківським міським судом Донецької області оголошено вирок мешканцю м. Феодосія АР Крим, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада).

У ході розгляду справи судом встановлено, що у вересні 2023 року обвинувачений добровільно уклав контракт з міністерством оборони рф та вступив у злочинну змову із представниками рф, а саме перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту.

Пройшовши п’ятиденну підготовку на полігоні в районі села Перевальне Сімферопольського району АР Крим, був направлений до Донецької області для обладнування нових бойових позицій. За наказом командира направлений на вогневі позиції для евакуації поранених, поповнення запасу води та провізії та недопущення просування ЗС України. У ході висування він втратив орієнтування та був захоплений у полон військовослужбовцями Збройних Сил України.

У суді обвинувачений зазначив, що не дивлячись на те, що йому дали автомат Калашнікова та 5 магазинів до нього, участі в активних бойових діях не брав та не стріляв. Щиро розкаявся та просив суворо не карати.

Суд вважає винуватість чоловіка доведеною в межах пред’явленого обвинувачення та кваліфікує його дії за ч. 2 ст. 111 КК України як державна зрада та призначив йому покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Джерело

Новини України