У двох громадах Чернігівщини встановлять сонячні електростанції

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Getty Images (ілюстративне)

Сосницька та Менська громади з Чернігівщини стали переможцями міжнародного проєкту, де встановлять сонячні електростанції.

Про це повідомив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус у своєму Телеграм-каналі.

Як йдеться у повідомленні, сонячна електростанція з’явиться на водозаборі у Сосницькій громаді.

У Менській громаді панелі розмістять на будівлі міської лікарні. Сонячна електростанція дозволить економити закладу до 50% електроенергії.

Про це у коментарі Суспільному розповів голова Менської територіальної громади Геннадій Примаков.

На оплату електроенергії у лікарні в рік з місцевого бюджету йде 2,5 мільйони гривень. Після встановлення сонячних панелей, за словами Примакова, заклад зможе зекономити близько одного мільйона гривень.

"Ми зараз прораховуємо технічні характеристики і завдання, потім буде оголошено тендер і закуповуватися панелі. І в цю вартість будуть входити і роботи з облаштування", — розповів Примаков.

За словами голови громади, перемога у конкурсі "Відновлювана енергетика для стійкої України" від німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, дала можливість розпочати цей енергоощадний проєкт.

"Вони підтримали половину проєкту. Будуть панелі не 100, а 50 кВт. Потужності цієї станції вистачить на половину усієї електроенергії, яку споживає лікарня", — сказав Примаков.

15 лютого 2024 року 14 територіальних громад з усієї країни стали переможцями конкурсу "Відновлювана енергетика для стійкої України". Реалізація проєкту розрахована на 18 місяців, загальна вартість – близько двох мільйонів євро, які розподілять між переможцями.

Новини України