Туалет у Чернігові, який не відкривали місяцями, а Атрошенко сварив за це підлеглих, хочуть відбудувати за 1,5 млн грн

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

Біля драмтеатру у Чернігові планують відбудувати туалет за 1,5 мільйона гривень з міського бюджету. Його зруйнувало внаслідок ракетного удару росіян по центру Чернігова 19 серпня 2023 року. Про те, коли його встановили біля драмтеатру, скільки тоді на це витратили грошей, чому його місяцями не могли відкрити для відвідувачів, і як на це реагував тодішній міський голова Владислав Атрошенко — розповідаємо далі.

Ідея встановлення туалету біля драмтеатру

Як розповіла Суспільному представниця міського управління ЖКГ Тетяна Корж, встановили модульний туалет біля драмтеатру у Чернігові у 2019 році.

"На той момент модуль туалету коштував 447 500 гривень. Чому його встановили саме в той період? Тому, що там людне місце і на той час вже завершили ремонт у сквері Богдана Хмельницького. Також у місті туристів стало більше і люди стали частіше відвідувати центр міста".

Тетяна Корж. ФОТО: Суспільне Чернігів

Відповідний тендер на придбання та встановлення туалетів модульного типу, де замовником є управління ЖКГ, є й на системі електронних закупівель Prozorro. Дата закінчення тендеру 17 вересня 2018 року.

"Ярослав, ви це бля…ство припиніть"

Як пише видання "Високий Вал", встановили модульні блоки туалету біля драмтеатру 8 лютого 2019 року.

Модульний блок туалету біля драмтеатру у Чернігові. 8 лютого 2019 року. ФОТО: Високий вал

Через 7 місяців, 10 вересня 2019 року на нараді у міськраді тодішній міський голова Чернігова Владислав Атрошенко запитав у начальника КП "Паркування і ринок" Миколи Гоголя та начальника міського управління ЖКГ Ярослава Куца, чому туалет досі не запрацював.

"Працює туалет біля драмтеатру? Куц, ми можемо зараз після наради сходити в туалет? Взяти гроші, п'ять гривень чи скільки там треба? Ми витратили кошти, поставили туалет. Можна запитати у відповідальних чиновників: «Якого біса ми це робили? Щоб ця будка там стояла? Щоб вона працювала». Я хочу туалет, який працюватиме! Ярослав, ви це бля…ство припиніть", — казав тоді Владислав Атрошенко.

Владислав Атрошенко.

Також Атрошенко тоді сварив й особисто Миколу Гоголя.

"Що ти стоїш і кліпаєш? Коли ти сидів у мене в кабінеті та просився на цю посаду (мова йде про Миколу Гоголя, — ред.), я сприймав тебе як адекватну людину. Закрий рота і помовч", — говорив Атрошенко.

Відбудова після російського ракетного удару

Після російського ракетного удару по драмтеатру 19 серпня 2023 року туалет залишається зруйнованим.

Вид зверху на зруйнований драмтеатр та туалет біля нього російською ракетою 19 серпня 2023 року. ФОТО: Суспільне Чернігів (архів)

Зруйнований туалет біля драмтеатру 19 серпня 2023 року. ФОТО: Суспільне Чернігів (архів)

Гроші на відбудову туалету заклали до комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2021-2025 роки, сказала Тетяна Корж.

"Тобто, у 2024 році потреба встановлення туалету закладена у цю Програму, але це тільки потреба. До нас звертаються люди про необхідність туалету у центрі міста. Чи буде він встановлений, буде залежати від спроможності бюджету. Тому що є ще першочергові потреби".

Вид зверху на зруйнований драмтеатр та туалет біля нього російською ракетою 19 серпня 2023 року. ФОТО: Суспільне Чернігів (архів)

Поки гроші на відбудову туалету не виділялись, додала Корж.

Новини України