Авдіївка під загрозою захоплення російськими військами

Українські військові не мають артилерійських снарядів.

Білий дім заявив, що Авдіївка під загрозою захоплення російськими військами. Пояснюють це відсутністю артилерійських снарядів у українських військових. Про це повідомляє Радіо Свобода, пише DailyLviv.com.

Речник Білого дому Джон Кірбі наголосив, що Конгресу США необхідно швидко схвалити нову допомогу Україні. Він прямо повʼязав це з бездіяльністю американського Конгресу і відсутністю додаткового фінансування, яке б дозволило відновити поставки Україні зброї та боєприпасів зі США. 

Кірбі закликав Палату представників якнайшвидше схвалити додаткове фінансування для України. Він застеріг, що в іншому випадку те, що зараз відбувається в Авдіївці, «цілком може статися і в інших частинах фронту».

Аналітики DeepState ввечері 15 лютого констатували, що війська РФ захопили позицію Зеніт, а раніше — просунулися східніше Ласточкиного та на півдні Авдіївки. Пресофіцер 3-ї штурмової бригади, яку перекинули в район Авдіївки, називав ситуацію важкою. Washington Post пише, що Сили оборони почали частковий відступ з Авдіївки, а повний вихід з міста – лише питання часу.

Третя окрема штурмова бригада Збройних сил України (ОШБр) підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки, повідомляє пресслужба підрозділу.

«Ситуація в місті на момент заведення бригади – надзвичайно критична. Окремі батальйони 3-ої ОШБр провели рейд у захоплені ворогом райони Авдіївки. Сили противника на нашому відрізку складають орієнтовно 7 бригад», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив підрозділ, за період перебування на Авдіївському напрямку двом бригадам армії Росії «було завдано критичного ураження».

«Водночас об’єктивна ситуація в Авдіївці залишається загрозливою і нестабільною. Ворог продовжує активну ротацію своїх військ, і перекидає до міста нові сили та засоби», – наголосили військові ЗСУ.

За даними Генштабу ЗСУ, минулої доби війська РФ здійснили 40 атак на Авдіївському напрямку.

Джерело

Новини України