Для заказника «Гришків ліс» у Полтаві хочуть визначити межі

За інформацією: Суспільне Полтава.

Для заказника «Гришків ліс» хочуть визначити межі. Фото ілюстративне/Getty images

У Полтавській громаді планують оформити територію ботанічного заказника місцевого значення. Це рішення мають розглянути на сесії міської ради.

Питання про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою розглянули 15 лютого на засіданні постійної комісії з питань регулювання земельних відносин у Полтавській міській раді. Про це стало відомо з онлайн-трансляції.

За словами директорки департаменту земельних і водних ресурсів Олени Овчаренко, розроблення проєкту дасть змогу виділити територію заказника. Його орієнтовна площа ― 42 гектари, йдеться у проєкті рішення.

Проєкт рішення про це підготували, враховуючи попередні рішення Полтавської міської та обласної рад, розповіла Олена Овчаренко.

Надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою одноголосно підтримали члени постійної комісії. Далі розглянути мають депутати на сесії Полтавської міської ради.

Що відомо про "Гришків ліс"

Створення ботанічного заказника місцевого значення "Гришків ліс" погодили на сесії Полтавської міської ради 15 вересня 2023-го року. Це землі комунальної власності, які не надані у власність чи користування. Ділянку планують під рекреаційне використання та встановлення обмежень, необхідних для збереження флори і фауни. Крім того, цим рішенням назву зеленої зони змінили на "Гришків ліс" замість "Гришкиного лісу". Зелена зона перебуває на балансі комунального підприємства "Декоративні культури".

Як повідомляла раніше заступниця начальника міського управління з питань містобудування та архітектури Наталія Сирота, зелену зону мають перетворити на ботанічний заказник, аби захистити, зокрема, від незаконних вирубок. За її словами, є наукове обґрунтування з переліком цінних рослин та тварин. Цей проєкт рішення підготували за зверненням від обласного департаменту екології.

За словами керівника обласного департаменту екології Сергія Олейнікова, на території Полтавщини є 162 заказники місцевого значення.

Новини України