Викрадали людей та вимагали гроші: на Київщині затримали чотирьох злочинців. Фото і відео

У Київській області правоохоронці викрили організовану злочинну групу. Зловмисники «спеціалізувались» на вимаганні, розбійних нападах та викраденнях людей.

Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної прокуратури. Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

За словами правоохоронців, у складі організованої злочинної групи діяли жителі Софіївської Борщагівки. За надуманим приводом вони вимагали гроші від місцевих мешканців, погрожували їм розправою та застосовували фізичну силу.

«Одного з потерпілих зловмисники заштовхали у машину та привезли до гаража. У нього відібрали мобільний телефон, банківські картки, з яких надалі зняли наявні на рахунку кошти. Чоловіку наказали роздягнутися та залізти до ями в гаражі, накрили її дошками, вимагаючи сплати 40 тис. грн. Іншого також незаконно утримували та змушували виконувати дії, які принижують людську честь та гідність. Після погроз та психологічного тиску один із потерпілих передав зловмисникам гроші», – уточнили в прокуратурі.

Організатора і трьох учасників організованої злочинної групи затримали та повідомили їм про підозру за фактами незаконного позбавлення волі, розбійного нападу та вимагання. Суд обрав їм запобіжні заходи.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві затримали чоловіка, який протягом дня скоїв два розбійних напади на кредитні установи. Погрожуючи ножем, зловмисник вимагав у працівниць гроші.

Джерело

Новини України