«Книжки в нас зберігаються вічно». У сумській бібліотеці приймають в дарунок книги

За інформацією: Суспільне Суми.

Кандидат історичних наук Валерій Власенко. Фото: Суспільне Суми

В краєзнавчому відділі вважають, що пан Валерій – особливий, адже зберігає літературу, яку неможливо знайти в Інтернеті.

Фото: Суспільне Суми

"Якщо всеукраїнські видання в електронному вигляді виставляються, центральні бібліотеки, національні мають можливість оцифровувати, то тут менші можливості, тим більше краєзнавча література є 60-70-х років, вона збереглася лише в друкованому вигляді – її немає в електронному вигляді, дай Боже, колись оцифрують", – розповів Валерій Власенко.

Фото: Суспільне Суми

Для краєзнавчого відділу обласної бібліотеки отримати літературу в дарунок – на сьогодні єдиний спосіб поповнити книжковий фонд. Передають як старовинні книги, так і нові видання, розповіла завідувачка відділу Тетяна Голуб: "Із вагомих надходжень останнього часу – минулорічних, цьогорічних можу навести, як приклад, директора Путивльського заповідника Сергія Тупика. Він нам подарував кілька вагомих, презентабельних видань-фоліантів. Буквально на минулому тижні в нас в гостях була інстаблогерка Софія Безверха. Закликала свою аудиторію в інстаграмі допомогти нам придбати цікаві, унікальні краєзнавчі книжки. І от завдяки Софії Безверхій ми отримали близько 30 книжок".

Фото: Суспільне Суми

5 книжкових колекцій відділ отримав по заповіту. Найбільша колекція – близько 700 примірників краєзнавчої літератури – належала журналісту і краєзнавцю Геннадію Терешковичу-Петрову. Він заповів цю частину своєї бібліотеки краєзнавчому відділу, з яким постійно співпрацював.

Фото: Суспільне Суми

В колекції є антикварні краєзнавчі книжки та рідкісні видання. Їх дбайливо зберігають і видають тільки в читальному залі, розповіла Тетяна Голуб: "Книжки в нашому фонді, у фонді краєзнавчого відділу, зберігаються вічно. Ми працюємо в режимі музейної бібліотеки. Все, що до нас потрапило, воно буде зберігатися завжди.Тоді як в інших книжки час від часу списуються за ветхістю чи за неактуальністю".

Фото: Суспільне Суми

Працівники бібліотеки сподіваються, що поповнені книжкові фонди привернуть увагу читачів і, таким чином, сприятимуть популяризації друкованого слова.

Читати ще

Читати ще Піклуються протягом п’яти років: лісівники Сумщини розповіли, як доглядають за травмованими лебедями

Новини України