Піклуються протягом п’яти років: лісівники Сумщини розповіли, як доглядають за травмованими лебедями

За інформацією: Суспільне Суми.

Подружжя лебедів, Сумська область, лютий, 2024 р. Фото: Північний лісовий офіс

Протягом п'яти років у філії "Конотопське лісове господарство" ДП "Ліси України" мешкає подружжя лебедів. Птахів знайшли у місцевій водоймі мешканці села Підлипне. Лебеді мали травми – в обох були зламані крила. Птахи не можуть літати та продовжувати потомство. Нині вони знаходяться у водоймі на території мисливських угідь філії.

Про це розповіли у Північному лісовому офісі.

"Нам досі невідомо через що саме пташки травмовані. Лебеді можуть зламати крила з різних причин, але я припускаю, що це сталося, коли вони вчилися літати. Таке інколи трапляється, коли птах намагається відштовхнутися від води й через надто сильний удар крило ламається", — зазначив начальник мисливської дільниці Микола Голуб.

У результаті травми лебеді назавжди втратили здатність літати, також їм важко себе прогодувати. Тому лісівники підгодовують птахів зерном, кукурудзою та пшеницею, дають терту моркву, буряк і капусту.

Взимку слідкують, щоб вони не померзли. Якщо температура надто низька, то лебедів переносять в тепле місце – в одне з приміщень на мисливській базі, розповіли у повідомленні. У Північному лісовому офісі додали, що травма не дозволяє лебедям завести потомство.

Читати ще

Читати ще У Сумах контактний зоопарк приймає хвойні на їжу для тварин

Новини України