Японія передасть Україні «ґрунтову броню» для захисту енергетики

Япония передаст Украине "грунтовую броню" для защиты энергетики

Україна одержить від Японії 1800 габіонів для фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури в різних областях України. Зокрема, вже 320 з них доставлені. Про це повідомляє Міненерго України в понеділок, 12 лютого.

"Ви щоденно захищаєте важливі об’єкти та продовжуєте працювати попри удари Росії. Я радий бачити, що перші габіони, які в Японії ми називаємо "ґрунтова броня", уже прибули до вас. Ці габіони довели свої високі противибухові якості та використовуються японськими Силами самооборони. Позиція Японії щодо підтримки вашої країни не похитнеться, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну та її народ до перемоги і надалі", — наголосив посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що раніше Україна від Японії отримала автотрансформатори, газові турбіни та допомогу в захисних спорудах.

Японія також є партнером України у реалізації Формули миру президента Володимира Зеленського, важливими складовими якої є енергетична, радіаційна та ядерна безпека.

Габіони будуть розповсюджені по всіх лінійно-виробничих управліннях Оператора ГТС України. Особливо важливими вони будуть у прифронтових регіонах.

Решту габіонів Оператор ГТС одержить найближчим часом. Захисні споруди будуть встановлюватися зараз же після прибуття на об’єкти для посилення захисту від можливих ворожих атак.

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4663115-yaponiia-peredast-ukraini-gruntovu-bronui-dlia-zakhystu-enerhetyky

 

Джерело

Новини України