Британія продовжила безмитну торгівлю з Україною

Британія продовжила безмитну торгівлю з Україною

Фото: Міноборони України З лютого 2022 року Україна отримала від Британії допомогу на 10 млрд фунтів

Угода передбачає продовження безмитної торгівлі всіма товарами на п’ять років, за винятком яєць і птиці, термін дії нульових мит щодо яких продовжать на два роки.

Велика Британія та Україна продовжили безмитну торгівлю більшістю товарів ще на п’ять років – до 2029 року. Про це повідомив британський уряд у четвер, 8 лютого.

Вказано, що сьогодні відповідний документ підпишуть міністр торгівлі Великої Британії Грег Гендс і перший віцепрем’єр-міністр економіки України Юлія Свириденко на віртуальній церемонії.

«Велика Британія була першою країною, яка два роки тому скасувала мита на всю торгівлю з Україною. Сьогоднішнє оголошення про значне подовження наявної угоди означає, що Велика Британія продовжить цю провідну роль, надаючи українському бізнесу та експортерам таку необхідну економічну підтримку та впевненість», – йдеться в повідомленні.

Термін дії попередньої угоди про безмитну торгівлю, підписаної в травні 2022 року, мав закінчитися 31 березня 2024 року.

Уточнюється, що нова угода передбачає продовження безмитної торгівлі всіма товарами на п’ять років, за винятком яєць і птиці, термін дії нульових мит щодо яких буде продовжено на два роки.

Загалом Велика Британія надала Україні військову, гуманітарну та економічну підтримку на суму понад 10 млрд фунтів стерлінгів після повномасштабного вторгнення військ Кремля у 2022 році.

Нагадаємо, минулого тижня Єврокомісія запропонувала продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік. Але для чотирьох товарів застосують імпортні тарифи.

Джерело

Новини України