В Києві з’явилась вулиця Братів Чибінєєвих з Бердянська — новини Бердянська

8-го лютого депутати Київсьої міськради ухвалили рішення про перейменування 10 столичних вулиць. Одну з них назвали в честь братів Чибінєєвих.

В столиці віддали шану бердянським братам, які загинули у війні за свободу та цілісність України. Фото: соцмережі

Відповідну інформацію оприлюднили на офіційному сайті Київської міської ради. Вулиця імені Братів Чибінєєвих з’явилась в Дарницькому районі столиці. Раніше це була вулиця Чернігівська.

Нагадаємо, що брати Чибінєєви родом із Бердянська. Обидва виховувались в місцевій школі-інтернат. Старший брат Валерій Чибінєєв – Герой України, офіцер Головного управління розвідки Міністерства оборони України, снайпер, легендарний польовий командир на псевдо «Каракурт». Загинув 3-го березня 2022-го року, захищаючи Київ, у день свого 34-річчя.

Роман Чибінєєв ― десантник звитяжної 79-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ, командував відділенням. До лав української армії вступив у 2016-му. Загинув на Приазов’ї у квітні 2019-го у бою з російськими загарбниками.

Влітку 2023-го року на Алеї Героїв Берковецького цвинтаря у Києві встановили та освятили пам’ятник Валерію і Роману Чибінєєвим.

Меморіал братам Чибінєєвим з Бердянська встановили на Алеї Героїв Київського некрополя

Загиблим учора в зоні ООС українським солдатом виявився бердянець Роман Чибінєєв

У бою загинув наш земляк, почесний громадянин Бердянська, майор Валерій Чибінеєв

Джерело

Новини України