Льотчик розповів про підготовку на F-16 та показав фото вже українського літака

Летчик рассказал о подготовке на F-16 и показал фото уже украинского самолета

Українські пілоти продовжують навчання на американських винищувачах F-16. У середньому підготовка триває близько шести місяців.

Як повідомляє РБК-Україна, про це в інтерв'ю "Голосу Америки" розповів український льотчик "Фантом".

Як відбувається підготовка

"Фантом" нагадав, що під час підготовки навчають не лише пілотів, а й наземний персонал, зокрема механіків, які обслуговуватимуть літаки, та підрозділи забезпечення, які забезпечуватимуть виконання завдань.

"Щодо термінів, як і було сплановано, приблизно 6 місяців підготовка одного пілота або однієї групи. Але є нюанси, і вони не пов'язані здебільшого з нашим персоналом, це пов'язано з адміністративною роботою наших партнерів, тобто своя бюрократія, і вона потребує часу. Тому це і вплинуло на час підготовки. Але вона йде за планом", — зазначив пілот.

Також, за його словами, українським пілотам було складно на початковому етапі навчання, оскільки це літак нової генерації. Він обладнаний великою кількістю систем та програм, які необхідно вводити під час та до польоту.

"Ми з таким не стикалися, у нас підготовка йде трохи інакше, і наш літак набагато простіше, ніж F-16", — уточнив він.

Фото українського F-16

Також пілот надав "Голосу Америки" фото F-16, на який вже нанесли українські розпізнавальні знаки. Поки що літак перебуває за кордоном.

Також пілот надав "Голосу Америки" фото F-16, на який вже нанесли українські розпізнавальні знаки.

https://www.rbc.ua/rus/news/lotchik-rozpoviv-pidgotovku-f-16-ta-pokazav-1707496284.html

Джерело

Новини України