Україна відправила перше судно з гуманітарною пшеницею у цьому році

Україна відправила перше судно з гуманітарною пшеницею у цьому році

Фото: Мінвідновлення Судно Sky Gate прямує до Нігерії

Балкер Sky Gate – перше судно в 2024 році з гуманітарною пшеницею, яке зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН в рамках програми Grain From Ukraine.

Україна відправила балкер з гуманітарною пшеницею для Нігерії. Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у четвер, 8 лютого.

«Українським коридором рухається балкер Sky Gate з 25 тис. тонн української гуманітарної пшениці для Нігерії. Це перше судно в цьому році з гуманітарною пшеницею, яке зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН в рамках програми Grain From Ukraine», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма Grain From Ukraine була ініційована президентом Володимиром Зеленським у листопаді 2022 року та реалізується спільно зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН і країнами-донорами. За перший рік у межах програми було відправлено 170 тис. тонн гуманітарної пшениці до Ефіопії, Ємену, Сомалі, Кенії і Афганістану.

Також відомство нагадує, що на другому міжнародному саміті Grain From Ukraine, що пройшов в Києві 25 листопада 2023 року на продовження гуманітарної програми зібрали понад $100 млн для країн, які найбільше потерпають від дефіциту продовольства.

Нагадаємо, за останні півроку Україна експортувала морем 20 млн тонн вантажів через новий коридор у Чорному морі. За цей час з портів Великої Одеси 661 судно доставило вантажі до 32 країн світу.

Джерело

Новини України