Україна нарощує експорт електроенергії в Європу

Україна нарощує експорт електроенергії в Європу

Фото: Міненерго України Українські ТЕС стабільно працюють цієї зими

Українські електростанції здійснюють експорт в нічні та денні години в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову.

В Україні стабільна ситуація в енергосистемі. Це дало можливість збільшити експорт електроенергії у Європу, повідомило Укренерго у четвер, 8 лютого.

«Експорт сьогодні здійснюється в нічні та денні години в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 1859 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 210 МВт», – йдеться у повідомленні.

Разом з тим імпорт електроенергії здійснюється в денні та вечірні години  з Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 7 274 МВт·год і з максимальною потужністю в окремі години до 847 МВт.

Також повідомляється, що сьогодні на українських теплових електростанціях було подовжено термін аварійного ремонту одного енергоблоку, а ще на двох – подовжено термін поточного ремонту. На атомних електростанціях знижено потужність роботи двох енергоблоків для проведення ремонтних робіт.

Нагадаємо, 5 лютого Україна відновила експорт електроенергії. Тоді у Молдову постачалось 230 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 65 МВт.

Повідомлялось, що надлишок електроенергії виник через потепління, зменшення споживання, а також роботу електростанцій на відновлюваних джерелах енергії.

Раніше стало відомо, що промисловість різко збільшила споживання електроенергії. Це посприяло загальному зростанню економіки України.

Джерело

Новини України