«Треба руки повідривати». У Глухові невідомі пошкодили поховання українських військовослужбовців

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне СумиОдин портрет був розбитий, а поряд могила Абрамчука Віталія, який теж загинув. У нього теж була розбита фотографія. Тут теж багато похоронних побратимів, які теж загинули, захищаючи нашу землю від цієї споруди. Але вони загинули, а якась сволота ходить по землі завдяки цим людям, які захищали і топче землю цю, яким треба, мабуть, відривати руки за те, що вони роблять.

Наталія говорить, що наруга над могилою Юрія — важкий удар для її родини. Особливо жінка переживає за дітей, які дуже люблять і пам'ятають батька.

Дитина підбігла, табличка розбита на три частини. Так видно, як з гвіздків видирали звідти. Піднімали її тремтячими руками і розумієте, я не можу передати тієї болі. Коли дивишся дітям в очі, вони бачать таку несправедливість.

Фото: Суспільне Суми

Сергій — брат загиблого на війні Віталія Абрамчука. Могила захисника розташована неподалік і також пошкоджена невідомими.

Він був прикордонником тут, у Глухові, а потім перевівся у місто Щастя перед війною. Прослужив десь півтора року і почалась війна. Він там був і загинув 13 березня 2022 року. Був рік, ми поминали, Наталія подзвонила моїй сестрі й сказала, що на кладовищі фотографія розбита, вандалізм був. Ми зірвались одразу, приїхали сюди і викликали поліцію.

Чоловік звернув увагу, що вандали паплюжать лише могили військових і припускає, що їх дратують українські прапори, які майорять над похованнями бійців.

Цивільних ніхто не чіпає, може ще десь, але зараз чіпають тільки ці дві могили.

Рідні загиблих захисників звернулися до міської влади Глухова та місцевої поліції, щоб ті допомогли зберегти поховання героїв.

Фото: Суспільне СумиЩоб вони нам допомогли спіймати цих виродків, які знущаються над могилами наших героїв. Хочемо звернутися до поліції, щоб вона щось зробила, щоб їх також спіймати. Тому що ми всі восени плануємо поставити пам'ятники. Якщо ми приїдемо наступного дня, ми прийдемо, і наших пам'ятників уже не буде, розповіла сестра загиблого на війні Віталія Абрамчука пані Світлана.

У поліції отримали повідомлення від родичів загиблих, повідомила інспекторка з комунікації Шосткинського районного управління поліції Інна Фролова. Зараз з цього факту проводиться перевірка.

Дружина загиблого зверталась торік у березні до відділу поліції , тоді було відкрите кримінальне провадження, але особи зловмисників не вдалось встановити. Цього разу провадження не відкривалось, а матеріали були передані до відділу превенції. Вже дільничними офіцерами проводяться перевірка факту, наразі правоохоронці роблять все можливе, але ситуація ускладнюється відсутністю відеоспостереження та охорони. Тому правоохоронці закликають можливих свідків та всіх, хто володіє інформацію повідомити про це у відділ поліції міста Глухів.Читати ще

Читати ще Мешканці Ворожби розповіли про російські удари по місту внаслідок яких загинув чоловік

Новини України