Завдали шкоди на 900 тис. грн: на Вінниччині під час вирубки лісу затримали вісьмох чоловіків

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Незаконно зрубане дерево на території Райгородської територіальної громади Гайсинського району.

На Вінниччині затримали вісьмох чоловіків, які незаконно вирубували дерева. Свої дії вони пояснили тим, що проводять заготівлю дров для опалення приміщення школи.

Затримані зрізали дерева бензопилами вздовж автомобільного шляху у напрямку від смт. Ситківці до с. Юрківці на території Райгородської територіальної громади Гайсинського району. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції області.

Після рубки вони завантажували деревину на тракторний причіп та перевозили. Загальний розмір заподіяної шкоди становить 902 тисячі 065 грн.

"Зазначені дії суперечать нормам чинного природоохоронного законодавства, а саме статтям 64, 67, 69 Лісового кодексу України. На місце події було викликано працівників поліції та проведено огляд території. В результаті чого було зафіксовано 112 пнів незаконної рубки дерев різних порід та діаметрів", — йдеться в повідомленні.

Матеріали по даному факту, згідно зі статтею 214 Кримінально-процесуального кодексу України, направлені до правоохоронних органів для здійснення досудового розслідування.

Новини України