«Була однією з перших у рейтингу до зарахування в університет», – кропивничанка, яка склала мультитест на 200 балів

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Анна Поступайло склала мультитест на 200 балів. . Фото: Анни Поступайло

Кропивничанка Анна Поступайло, яка склала всі три іспити, які входили до мультипредметного тестування, на 200 балів, вступила у Національний медичний університет імені Богомольця. Нині дівчина здобуває освіту на державній формі навчання. За результатами екзаменів з мультитесту, вона була однієї з перших у рейтингу, рекомендованих до зарахування.

Мультитест — версія Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) – випробовування для вступників до вищих навчальних закладів. З метою безпеки всі три екзамени (обов'язкові українська мова і математика та третій на вибір) здавали в один день. На виконання тесту мали три години.

Анна Поступайло навчається на медичному факультеті №2. Наразі дівчині подобається хірургічна спеціальність.

"В університеті я вивчаю анатомію, медичну біологію, гістологію, латинську мову. Звичайно навчання складніше, ніж у школі. Тут 200-бальна система оцінювання. Залік диференційний, у кожної оцінки є певний коефіцієнт. Під кінець семестру усі бали додаються. 80 балів можна отримати оцінками протягом викладання предметів, а 120 за іспити. Наразі я навчаюсь на четвірки та п’ятірки".

Кропивничанка облаштувалась у гуртожитку, отримує дві тисячі гривень стипендії. Навчається очно. Додому у Кропивницький приїжджає раз у місяць.

"Труднощі у навчанні — це велика кількість матеріалу. Зважаючи на часті повітряні тривоги, багато чого потрібно освоїти самостійно".

Новини України