У Щербанівській ТГ на Полтавщині деякі місцеві скаржаться, що відремонтована дорога знову розбита

За інформацією: Суспільне Полтава.

Ділянка дорогу на вулиці Геннадія Біліченка, де зробили капітальний ремонт. Фото: Суспільне Полтава

"Увесь потік іде по вулиці Геннадія Біліченка. І ви самі бачите погодні умови. Якщо раніше був температурний режим мінусовий. Зараз коливання температури і потрошки пошкоджується асфальтне покриття",сказав голова Щербанівської громади Ігор Процик.

Із 10 тисяч квадратних метрів покриття відремонтували півтори тисячі. Як пояснив Суспільному начальник управління ЖКГ Щербанівської сільради В’ячеслав Макаренко, дорогу повністю не перекривали, ремонтували ділянки, де на той момент було найбільше ям.

Ділянка дороги на вулиці Геннадія Біліченка, де робили ямковий ремонт. Фото: Суспільне Полтава

"Те, що ми зараз спостерігаємо, це пошкоджене старе асфальтне покриття, яке не зазнавало якоїсь роботи. Фактично пошкодилося в цю зиму", — пояснив начальник управління ЖКГ Щербанівської сільради.

Торік на роботи витратили майже 10 мільйонів гривень з бюджету Щербанівської громади. Про це відомо з відкритої електронної системи публічних закупівель "Prozorro".

Ділянка дороги від вулиці Європейської, де зробили капітальний ремонт. Фото: Суспільне Полтава

За словами начальник управління ЖКГ Щербанівської сільради В’ячеслава Макаренка, частковий ямковий ремонт магістралі планують робити навесні 2024-го.

Що кажуть місцеві жителі

Деякі місцеві нарікають, що 2024-го року на дорозі утворилися глибокі ями.

"Узагалі я за те, щоб цю дорогу або заборонити для вантажних автомобілів, бо й діти ходять у школу. Дорога перевантажена, буквально 20 метрів від будинку проходить. Вони ж минулого року зробили ремонт, відбійники, все гарно. Вантажівки, ну ви чуєте, які шуми і на ямах. І вночі спати не можливо", — розповів місцевий житель Василь Руденко.

Вантажівка заїжджає на вулицю Геннадія Біліченка. Фото: Суспільне Полтава

"Дуже багато вантажу йде. Тому, яку дорогу не побудують, буде розбиватися однаково. Бажано, звичайно, щоб контроль був над тими, хто отримує гроші й, куди їх вкладають", — сказала місцева жителька Катерина.

Новини України