Окупанти почали виробляти дрони на заводі в окупованому Бердянську — новини Бердянська

Партизани руху АТЕШ змогли з’ясувати, що росія організувала виробництво безпілотників на території одного з цехів по збору жниварок

Про це повідомляє Telegram-канал партизанського руху «Атеш».

Наші агенти з тимчасово окупованого Бердянська повідомляють, що рашисти організували виробництво дронів та ремонт бронетехніки на «Бердянському Заводі Жаток». Згідно з переданою інформацією, останнім часом надходить багато пошкодженої техніки із Запорізького спрямування, а виробництво дронів незначних масштабів і навряд чи покриє потреби навіть одного лінійного підрозділу.

Координати місця: 46.795584510, 36.739596998

Ми продовжуємо спостереження за цим об’єктом, виявляючи слабкі сторони та недоліки. Наша мета – забезпечити припинення його функціонування, — йдеться у повідомленні

 

Санкції за постачання РФ компонентів для БпЛА

Наприкінці листопада російські війська почали використовувати у війні проти України новий дрон-камікадзе «Скальпель». Дрон підходить під більшість боєприпасів, які використовуються російськими військами, маса корисного навантаження становить 5 кг.

Європейський Союз 11 грудня запровадив санкції щодо низки фізичних та юридичних осіб, що причетні до розробки та виробництва Іраном безпілотних літальних апаратів, які Росія використовує проти України.

У Фінляндії розкрили схему з постачання до Росії 3500 безпілотників на мільйони євро в обхід санкцій.

Раніше суд Нідерландів засудив російського підприємця до півтора року ув’язнення та 200 тисяч євро штрафу. Він постачав Росії мікросхеми в обхід санкцій.

Джерело

Новини України