Росія — тюрма народів. Кулеба закликав ОБСЄ зайнятися правами нацменшин у РФ

Россия - тюрьма народов. Кулеба призвал ОБСЕ заняться правами нацменьшинств в РФ

Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) необхідно зайнятися правами нацменшин у Росії. Це питання має стати пріоритетним.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби на пресконференції з головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Мальти Ієном Боргом.

Кулеба розповів, що під час переговорів з Боргом було порушено питання прав національних меншин на території Росії. І йдеться не лише про українську меншину.

"Нещодавні події в Уфі показали, що Росія — це тюрма народів. Башкири стали на захист активіста, якого Кремль судить за позицію проти війни (йдеться про протести після вироку для Фаїля Алсинова — ред.)", — зазначив український міністр.

Він також нагадав, що Росія активно мобілізує для війни проти України представників нацменшин. Так вона намагається продовжити агресію та проводить етнічні чистки на власній території.

"В ОБСЄ є інструменти для захисту прав нацменшин. Зокрема існує інститут верховного комісара з питань нацменшин. Вважаємо, що потрібно впритул зайнятися цією проблематикою", — додав глава МЗС України.

Він закликав ОБСЄ зробити питання захисту нацменшин у Росії однією з пріоритетних на порядку денному.

https://www.rbc.ua/rus/news/rosiya-tyurma-narodiv-kuleba-zaklikav-obse-1706898212.html

Джерело

Новини України