Начальник ЛОВА Максим Козицький хоче, щоб ТЦК і СП підпорядкували військовим адміністраціям

Він також вважає, що центри комплектування та соціальної підтримки вже повинні не тільки комплектувати ЗСУ, але й забезпечувати соціальну підтримку ветеранів та їхніх сімей.

Про це начальник ЛОВА Максим Козицький написав у блозі на «УП», інфомує DailyLviv.com.

«Законопроєкт про мобілізацію декларує додаткові навантаження та більші обов’язки військових адміністрацій щодо забезпечення мобілізації. Але загальні норми про координацію і підконтрольність в умовах воєнного стану вже давно не діють, — зауважує максим Козицький. —  Військові адміністрації і далі готові виконувати цю не надто популярну роботу, але чи не логічнішим було б підпорядкування чи погодження призначення на посаду керівника ТЦК та СП начальником військової адміністрації, як керівника зони або району територіальної оборони.

Також новий законопроєкт не передбачає якісного перезавантаження діяльності самого РТЦК та СП. Натомість на підтримку залучають національну поліцію для спільного оповіщення військовозобов’язаних, тобто вручення повісток. Постає питання, чи злочини розкривати також разом будуть?!    

І ще одне: раз вже говоримо про зміни щодо діяльності РТЦК та СП, то може все ж таки центри комплектування та соціальної підтримки будуть не тільки комплектувати, а й забезпечувати соціальну підтримку ветеранів та їхніх сімей. Це, мабуть, буде найкращий прояв того, що мобілізація – це не про виконання плану, а про людей: як на службі, так і після неї, як стосовно військових, так і їх рідних».

Джерело

Новини України