На Вінниччині учні виготовляють вітамінні набори для оборонців

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Учні ліцею села Корделівка, що на Вінниччині, виготовляють вітамінні набори для оборонців. Фото: Калинівська міськрада

У селі Корделівка, що на Вінниччині, жителі та учні місцевого ліцею виготовляють вітамінні набори для військових. Їх передають на фронт через волонтерів.

До складу наборів входять сушені яблука, банани, курага, родзинки та горіхи. Про це повідомили у Калинівській міськраді.

"До нас звернувся наш односелець Віктор Підопригора, який попросив допомоги у виготовленні сухих вітамінних наборів для українських захисників. У чоловіка були ідея, яблука, сушарка, але не вистачало робочих рук. Ми відразу ж погодилися допомогти. За справу взялися представники учнівського самоврядування, для них ми виділили спеціальну кімнату, де вони сушили яблука та пакували кульки", — розповіла директорка ліцею Оксана Смук.

Фото: Калинівська міськрада

За її словами, згодом Віктор Підопригора приніс ще одну сушарку та яблукорізку. Але на одних яблуках вирішили не зупинятися. Учні та батьки принесли волоські горіхи. Також щомісяця у навчальному закладі збирають кошти у скриньку для потреб ЗСУ. За ці кошти закупили курагу, родзинки та чипси з бананів.

"Ми вже виготовили дві партії таких вітамінних наборів, десь по 60-70 штук. Усі їх передали волонтерам та відправили на передову. Також такі набори передали синові нашої співробітниці, який нині захищає нашу землю. Плануємо виготовити ще одну партію вітамінів. Цього разу яблука нам пообіцяла надати наша колега Людмила Рудик", — зазначила Оксана Смук.

Новини України