Заводи, банки і 600$ мільйонів юристки Гутовської

Заводи, банки і 600$ мільйонів юристки Гутовської

Журналісти «Стоп корупції» розкрили схеми сумнівного збагачення Ольги Гутовської на сотні мільйонів доларів.

Так, зокрема, іноземні фірми, до яких має стосунок Гутовська, були неодноразово помічені у звʼязках з Віктором Поліщуком, який володіє столичним ТРЦ Gulliver.

Саме іноземні компанії, афільовані до Гутовської, викупили кредитний портфель збанкрутілого банку «Михайлівський», який належить все тому ж Поліщуку.

Окрім того, йому закидають причетність до рейдерства заводу пластмас у Броварах.

Як розповів журналістам голова ГО «Стоп — нелегал» Денис Шинкаренко, охоронці Поліщука були залучені до «віджиму» броварського заводу.

А сам Віктор Поліщук, бізнес якого повʼязаний з компаніями Ольги Гутовської, є чоловіком племінниці російського експрезидента Дмітрія Мєдвєдєва.

“Є бізнес, скажемо так… купівлі боргів — це бізнес стервятників. Тому що ці люди купують за один відсоток, два відсотки та навіть нижче, піввідсотка.

Потім можна ці борги продавати далі, заліковувати, щось робити, мучати кредиторів за цими боргами і таке інше”, — пояснив керуючий партнер юридичної фірми “Spensers” Валентин Захарія.

Як відомо, компанія WWRT Ольги Гутовської відома займається реструктуризацією та стягненням боргів з власників українських банків-банкрутів.

30 січня компанія WWRT Ltd програла позов у Високому суді Лондона. Фірма Гутовської звинувачувала власника збанкрутілого банку «Фінанси і кредит» Костянтина Жеваго у шахрайстві. Однак суд справу закрив, відхиливши позов.

Журналісти «Стоп корупції» також порахували, що завдяки таким схемам юристка Ольга Гутовська вивела на закордонні рахунки близько 600$ млн.

Джерело

Новини України