Правоохоронці викрили зловмисника, який вкрав картку та знімав гроші загиблого в авіакатастрофі в Броварах. Фото

Правоохоронці викрили чоловіка, який заволодів банківською карткою загиблого члена екіпажу в авіакатастрофі в Броварах. Ним виявився мешканець Київської області.

Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної прокуратури. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

«За даними слідства, у січні 2023 року після авіакатастрофи в Броварах, підозрюваний прийшов на місце події. Скориставшись скупченням людей, які надавали допомогу постраждалим, він привласнив мобільний телефон і візитницю з банківською карткою одного із загиблих членів екіпажу. За допомогою телефону загиблого підозрюваний отримав доступ до його рахунків. Гроші знімав у банкоматі, касах магазинів та витрачав на онлайн-розваги. Сума завданих збитків встановлюється», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, про списання коштів з поточного та кредитного рахунків стало відомо під час оформлення спадщини. Дружина загиблого звернулась із заявою до правоохоронців.

За фактами за фактами крадіжки та привласнення офіційного документа відкрито кримінальне провадження, а затриманому повідомили про підозру. До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв OBOZ.UA:

  • У Броварах Київської області 18 січня 2023 року в одному з районів міста впав гвинтокрил. Унаслідок цього стався вибух, після якого почалася пожежа. Серед загиблих – одна дитина, а також міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, їхні помічники та екіпаж гвинтокрила.
  • Фахівці розшифрували «чорну скриньку», яку знайшли на місці авіакатастрофи гелікоптера з керівництвом МВС у Броварах Київської області.
  • Слідство зібрало всі необхідні технічні документи, завершується проведення необхідних експертиз та проведено дешифрування бортових самописців. На основі зібраних даних фахівці здійснили 3D-моделювання польоту.
  • Правоохоронці повідомили про підозру посадовцям ДСНС за фактом загибелі керівництва МВС в авіакатастрофі у січні 2023 року. Їм інкримінують порушення правил безпеки польотів.

Джерело

Новини України