Загиблому Олегові Віркові з Вінниччини просять присвоїти звання Героя України

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Олег Вірко. Фото з відкритих джерел

Загиблому захиснику з Вінниччини Олегові Віркові просять присвоїти звання Героя України. Відповідну петицію на сайті президента зареєструвала мати полеглого оборонця Наталія Вірко.

Олег Вірко (1996 року народження) був мешканцем села Підлісне Стрижавської громади. Закінчив Вінницький транспортний коледж за спеціальністю "Галузеве машинобудування". Служив в армії. Працював на вінницькому асфальтобетонному заводі "Шляхбуд".

3 лютого 2023 року Олега Вірка призвали до лав ЗСУ. Місяць він проходив навчання у Польщі. Служив у 37-ій окремій бригаді морської піхоти. Мав звання старшого стрільця-оператора відділення морської піхоти взводу морської піхоти роти морської піхоти батальйону морської піхоти військової частини А4548. 16 липня 2023 року Олег був нагороджений медаллю "За Відвагу". Служив спочатку на кордоні з Молдовою, згодом воював на Херсонському напрямку. Загинув захисник 10 грудня під час артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Іванівка Херсонської області.

"Над усе Олег любив і поважав родину. Був людиною слова, відгукувався на потреби інших. На полі бою знайшов нову сім’ю — побратимів, яким неодноразово рятував життя, підтримував. Олег ніколи не ховався за спинами інших. Мій син був справжнім патріотом своєї країни, мужнім і хоробрим воїном. Він дуже гарно розбирався у військовій справі й багато приносив користі у бойових діях. Своєю незламністю та відданістю Україні був прикладом для оточення", — написала Наталія Вірко.— Перебуваючи у зонах активних бойових дій, він не скаржився, що йому важко, чітко виконував накази й старався підтримувати усіх, не втрачаючи бойовий дух. За словами його командирів, великий відсоток успішності виконання бойових завдань, поставлених батальйону морської піхоти, де воював герой, належить саме йому. Ризикуючи собою, неодноразово рятував життя побратимам.

Новини України