Троє людей загинуло. Очевидці розповіли про російський обстріл у Зноб-Новгородському на Сумщині

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне Суми

Людмила розповіла, що того дня була біля поштового відділення, коли почула постріли, то вирішила добігти до сусіднього будинку. Один з чоловіків, що сховався у будівлі, отримав поранення і зараз знаходиться у лікарні.

Хлопці кажуть мені ховатися і вони пішли на нову пошту. Я кажу: чого я піду, житу тут через дорогу, якось добігу. Ми не думали, що так швидко почнеться цей жах.

За кілька метрів звідси важкі поранення отримав ще один чоловік. Його намагались ушпиталити, але дорогою до лікарні він помер.

Він був у магазині, і тільки вийшов і йому прямо у спину. Один дід підійшов до нього і каже: Коля, а що таке? він підійшов до нього, а там вже кров.

Фото: Суспільне Суми

Григорій мешкає на сусідній вулиці. Чоловік розповів, що один зі снарядів влучив у сусідній будинок. Господарі помешкання саме були вдома та загинули під завалами власної оселі.

Почали стріляти. Згодом прилетіло тут у нас. Дивлюся, у сусідів, все, нічого немає. Склалося все. А тіла лежали і лежали. Ми зранку пішли там воду перекривати і знайшли їх

Отримав пошкодження й місцевий хлібозавод. Про це розповів працівник підприємства Сергій. Чоловік каже, що у момент вибуху перебував у кочегарці.

Фото: Суспільне СумиГупнуло і все. Заходимо у цех, а тут все. Уже дівчата прибрали трохи. Он пів причепу всякого сміття та скла. Ми робили хліб на всі села що поряд. Скільки його можна вже відбудовуватися, один раз, другий, третій, господар сказав, що не потягне.

Фото: Суспільне Суми

Заступник селищного голови Зноб-Новгородського Олег Несмачний розповідає, що це був один з найбільших обстрілів громади. Попри небезпеку в ній залишається проживати близько трьох тисяч людей.

Постраждало дуже багато будівель, приміщення пошти, згорів автомобіль. В 5 багатоповерхових будинків. Два приватні будинки згоріло зовсім. Це був один з найжахливіших обстрілів, яке пережило наше населення. Станом на зараз в громаді залишається 3,5 тисячі населення, у Зноб-Новогородському в цьому до 2 тисяч населення.

Що відомо про обстріл Зноб-Новгородського на Сумщині 29 січня

  • За інформацією Петра Гончарова голови громади, обстріл стався на одній з вулиць села. Один чоловік отримав поранення живота, другий — в область грудної клітки.
  • Згодом один з чоловіків помер у "швидкій" дорогою до лікарні у Шостці.
  • РФ обстріляли житловий будинок у Зноб-Новгородському, де знаходилися чоловік та жінка, вони загинули на місці. Їх тіла знайшли рятувальники, коли гасили пожежу. Також у громаді пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки та будівля хлібзаводу.

Читати ще

Читати ще Прокуратура показала наслідки обстрілу селища Зноб-Новгородське на Сумщині

Новини України