Постраждала компанія відпочивальників: у Києві засудили чоловіка, який підірвав гранату в парку Кіото. Фото і відео

У Києві суд визнав винним чоловіка, який у парку Кіото підірвав бойову протипіхотну гранату. Поруч із місцем вибуху відпочивала компанія з п’яти осіб.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури. Наступні 10 років зловмисник проведе за ґратами.

«Прокурори довели, що у квітні 2018 року обвинувачений, перебуваючи на території парку «Кіото» поруч із незнайомою йому компанією з 5 людей, з хуліганських мотивів дістав осколкову гранату Ф-1, привів її в дію та кинув у бік людей. Внаслідок цього стався вибух з утворенням осколків, які розлетілися в різні боки та завдали відпочивальникам тілесних ушкоджень», – розповіли в прокуратурі.

Після розгляду всіх матеріалів справи суд визнав 39-річного чоловік винним у замаху на умисне вбивство п’ятьох осіб, спричиненні тяжких тілесних ушкоджень та незаконному зберіганні боєприпасів.

Нагадаємо, в Обухові Київської області підліток під час конфлікту підірвав гранату в під’їзді багатоквартирного будинку та втік. Внаслідок вибуху є постраждалі.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві судитимуть обвинувачуваного в хуліганстві. Під час конфлікту чоловік, який неодноразово мав проблеми із законом, підірвав бойову гранату біля багатоповерхівки.

Джерело

Новини України