На Вінниччині зросла кількість хворих на грип та ГРВІ

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

Аби уберегтися від недуги, при перших ознаках грипу та ГРВІ Лариса Мороз радить звертатися до сімейного лікаря.

"Як правило, до госпіталізації люди звертаються на 3 або 4 добу високої температури, а грип не ускладнений. Грип класично — це 5 діб. Якщо людина температурить більше, це означає, що в людини починається ускладнення. Але при деяких варіантах грипу запалення легень може початися і з перших днів захворювання, коли вірус розмножується в нижніх дихальних шляхах", — пояснила Мороз.

Фото: Суспільне Вінниця

Майже тиждень в інфекційному відділенні лікарні перебуває 18-річний Вадим. Суспільному хлопець розповів, що у нього підтверджений грип типу "А" та пневмонія. Коли занедужав, чотири дні лікувався вдома. До медиків звернувся, бо не міг збити температуру.

"Декілька днів у мене була висока температура, сильний кашель, іноді — біль у грудях. Чай пив, все, що давала мама. Температура спадала буквально на 2-3 години та з'являлася знову", — каже Вадим.

Фото: Суспільне Вінниця

Наразі, за словами заступника директора обласного центру контролю та профілактики хвороб Олександра Загоруйка, Вінниччина перетнула епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ на 21,7% відсотків.

"За минулий тиждень було зареєстровано 10 тисяч 990 хворих осіб на грип, ГРВІ та ковід. Серед них 5 598 дітей, що склали 5,5 відсотків. На разі ми перевищили майже по всіх районах області наш базовий рівень захворюваності, найбільше реєструється випадків на території міста Вінниці", — каже Олександр Загоруйко.

Фото: Суспільне Вінниця

"Вакцинація проти грипу зараз недієва. Імунізуватися потрібно завчасно", — каже Лариса Мороз. Нині ж зі зростанням в області хворих на гри та ГРВІ потрібно дотримуватись дистанції та маскового режиму.

Новини України