На Вінниччині відкрили меморіальну дошку в пам’ять про загиблого героя Сергія Савчука

У Калинівці відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Сергію Савчуку. Про це повідомляє Калинівська міська рада.

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про загиблого героя Сергія Савчука

30 січня на подвір’ї ліцею №3 було людно. Тут зібралися рідні, друзі, однокласники, представники влади, учнівського та педагогічного колективів ліцею, щоб вшанувати пам’ять відважного захисника України Сергія Савчука, який загинув 11 вересня 2022 року на Херсонщині.

Свій вибір Сергій Савчук зробив у перші ж дні повномасштабної війни, коли, перебуваючи за сотні кілометрів від України, вирішив повернутися на рідну землю та стати на її захист.

Після проходження навчання на Яворівському полігоні проходив службу командиром БМП машини у складі 24 окремої механізованої бригади імені Данила Галицького в Херсонській області.

Незадовго до своєї смерті він написав рідним: «я ні про що не жалію, люблю, обіймаю, тримаймося…». А 11 вересня 2022 року його життя обірвалося. Герою навіки залишиться 48.

«Це людина, в якої були головними якостями – порядність і людяність, — пригадує Сергія Савчука його класна керівниця Наталія Зубко. — Не завжди йому щастило в житті. Але, коли почалася війна, в нього все ніби налагодилося. Він працював за кордоном, мав гарну роботу. Відразу ж залишив усе, повернувся в Україну й пішов до військкомату. Мама прохала його не йти. А він: «Мамо, якщо не я, якщо не ми, то хто? Наші діти? Хто має захистити наших дітей? Якщо не я, то хто?». Оце: «Якщо не я, то хто?» — це не миттєве рішення, він так жив, таким був з самого дитинства. І саме завдяки таким, як він, Україна вистояла в перші дні такої страшної навали, змогла відкинути ворога, не дала просунутися далі. І завдяки їм, тим, хто загинув і тим, хто нині відстоює нашу незалежність, Україна обов’язково переможе».

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про загиблого героя Сергія Савчука

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про загиблого героя Сергія Савчука

Вінниця.info, фото Калинівської міської ради

Джерело

Новини України