СБУ встановила особи ще 27 зрадників, які викрадають і тероризують жителів Мелітопольщини

СБУ установила личности еще 27 предателей, которые похищают и терроризируют жителей Мелитопольщины

Служба безпеки України встановила особи та повідомила про підозру ще 27 ворожим поплічникам, які вступили до створеного агресором "головного управління МВС по Запорізькій області РФ" на тимчасово захопленій частині регіону.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація з посиланням на СБУ. Відомо, що зрадників призначили до складу Бердянського, Якимівського, Василівського, Енергодарського, Токмацького та Мелітопольського підрозділів окупаційного органу.

Встановлено, що в лавах псевдоутворення вони виконують каральні завдання агресорів із придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованої території регіону. Для цього використовують масові репресії, переслідування та незаконні затримання, зокрема учасників руху опору. Зафіксовано факти ув'язнення місцевих жителів у російські катівні, облаштовані в тимчасово захоплених будівлях.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили "посадовцям" окупаційних органів про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораціоністська діяльність). Наразі зловмисники переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій частині півдня України.

Тривають заходи для притягнення колаборантів до відповідальності. Викриття здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомили про підозру директору мелітопольського заводу "Біол" Шатохіну Олександру. За даними слідства, зрадник у 2022 році після захоплення міста очолив завод і добровільно розпочав співпрацю з окупантами. Він погодився безоплатно передати алюмінієвий посуд, а надалі виробляти таку продукцію для потреб збройних сил РФ. На підтвердження згоди про співпрацю Шатохін надав окупаційній владі гарантійний лист.

Джерело

Новини України