Британія інвестує $25 млн, щоб розблокувати український експорт і імпорт

Британія інвестує $25 млн, щоб розблокувати український експорт і імпорт

Фото: Getty Images Британія виділить Україні 25 млн доларів

Велика Британія вже надала Україні майже 15,2 млрд доларів, зазначив глава МЗС Девід Кемерон.

Британський інститут фінансування розвитку (British International Investment) інвестує 25 млн доларів, щоб розблокувати український експорт та імпорт. Про це повідомила пресслужба МЗС Британії в середу, 17 січня.

«Велика Британія допомагає захистити довгострокове майбутнє України. British International Investment інвестує 25 млн доларів, щоб розблокувати український експорт та імпорт, включно з життєво важливими постачаннями продуктів харчування», — йдеться у заяві.

British International Investment є британським фінансовим інститутом розвитку і впливовим інвестором, підтримуваним урядом Великої Британії.   Міністр закордонних справ Девід Кемерон заявив, що Велика Британія продовжуватиме підтримувати Україну, тож вона не лише виграє війну, а й вийде з неї сильною, суверенною та вільною країною.   «Україна відстоює правила, які забезпечують безпеку всіх нас. Саме тому Велика Британія надала Україні майже 12 мільярдів фунтів стерлінгів (майже 15,2 млрд доларів). Ми стоятимемо з ними (з українцями — ред.) стільки, скільки буде потрібно для досягнення перемоги», — зазначив він.

Нагадаємо, Нагадаємо, 12 січня Україна і Велика Британія підписали угоду у сфері безпеки. Ця угода стала першою серед угод з безпеки на виконання домовленостей, узгоджених під час Вільнюського саміту НАТО між Україною, членами Великої сімки та державами, які до них приєдналися.

Джерело

Новини України