У Київському метро спростували інформацію про закриті станції «синьої гілки» під час повітряних тривог

У Києві жодного дня станції метро «синьої лінії» не були зачинені для людей, які приходять сюди як в укриття, рятуючись від ворожих обстрілів. Вони й надалі будуть відкриті для тих, хто хоче захиститись від небезпеки.

На цьому наголосив начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський, передає пресслужба КМДА. Мешканців столиці закликали довіряти тільки офіційним джерелам інформації.

«Політичні маніпуляції навколо закриття шести станцій метрополітену «синьої» лінії – це абсолютна цинічна диверсія. Жодного дня станції метро не були зачинені для людей, які приходять сюди як в укриття, рятуючись від ворожих обстрілів», – наголосив Брагінський.

Також начальник столичного метрополітену додав, що публічні заяви деяких політиків про нібито закриття станцій ввели містян в оману. Через це люди думали, що не можуть скористатися ними як укриттями і не йшли туди під час повітряних тривог.

«Звертаюся до киян: отримуйте інформацію з офіційних ресурсів міської влади, а не з анонімних Telegram-каналів та інших сумнівних джерел. А політиків і медійників закликаю не маніпулювати на темі безпеки й відповідально ставитися до того, що ви говорите і пишете. Адже йдеться про безпеку мешканців нашого міста», – резюмував Брагінський.

Як повідомляв OBOZREVATEL, тунель метро між станціями «Деміївська» та «Либідська» у Києві міг деформуватися у зв’язку з помилками у проєкті та неякісними будівельно-монтажними роботами під час спорудження конструкції.

Джерело

Новини України