СБУ заочно оголосила підозру бердянцю Олексію Дʼячкову, поплічнику затриманого раніше фермера Володимира Войнікова — новини Бердянська

Підозрюваний у колабораційній діяльності наразі знаходиться на окупованій території.

Олексій Дʼячков спочатку потрапив в санкційний список України, а тепер отримав підозру. Фото: соцмережі

Повідомлення про підозру розмістили на сайті Офісу Генеральної прокуратури України. З текстового пояснення стає зрозумілим, що Олексій Дʼячков проходить саме по «справі Володимира Войнікова».

Слідчі встановили, що Войніков є кінцевим бенефіціаром та фактичним власником низки субʼєктів господарювання, а саме ТОВ «САДИ БЕРДЯНСЬКА», ТОВ «АЗОВСЬКИЙ ТВАРИННИЦЬКИЙ КОМПЛЕКС», ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО «ЮРЧЕНКО», «ВОЙНІКОВ І КО», «СОНЯЧНИЙ БЕРЕГ БЕРДЯНСЬКА», ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО «ЛЮДМИЛА», ТОВ «ЕРІДАН».

Перебуваючи в Києві та усвідомлюючи здійснення відкритої російської агресії,  він вирішив продовжити здійснювати фінансово-господарську діяльність вказаних субʼєктів господарювання. При цьому, Войніков розумів, що здійснювати таку діяльність він зможе лише у взаємодії з державою агресором та ї окупаційною адміністрацією, що в свою чергу, призведе до перереєстрації належних йому субʼєктів господарювання по законодавству рф, сплати податків до бюджету країни-агресора, постачання товарів на її територію та продаж виготовленої продукції, тобто свідчитиме про провадження господарської діяльності у взаємодії з незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора.

Володимир Войніков у вказаний період часу вступив у злочинну змову з громадянином України Олексієм Дʼячковим, який є його давнім бізнес-партнером. З квітня 2022-го останній розпочав налагоджувати стосунки з окупаційною владою Бердянська. А вже в листопаді 2022 року забезпечив перереєстрацію підприємств за російським законодавством.

Володимир Войніков був одним із самих успішних бізнесменів Бердянська і отримував відзнаки від України. Тепер отримує підозри. Фото: ФБ Володимира Войнікова

В підтвердження своєї готовності співпрацювати з незаконними органами, створеними на тимчасово окупованій території Запорізької області, Войніков спільно з Дʼячковим, використовуючи «Частное предприятие «ВОЙНИКОВ И КО», поставив хлібобулочні вироби так званому «Министерству образования и науки Запорожской области» по контракту No 2900101151623000057 від 23.02.2023 року.

Таким чином, Дʼячков підозрюється у пособництві в провадженні за попередньою змовою групою осіб господарської діяльності у взаємодії з незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, тобто у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України.

Якщо злочинні дії проти держави Україна Дʼячкова будуть доведені, то йому загрожує до 10000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Агенти СБУ в Києві затримали фермера з Бердянська, котрий дистанційно керував своїми підприємствами на ТОТ на користь рф

Бердянець Володимир Войніков та його родина потрапили до санкціоного списку в Україні

Джерело

Новини України