У Вінниці проводять творчі заняття для переселенців

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця"Це один із серії заходів, спрямованих саме на психологічну допомогу переселенцям. Це групова підтримка, це різні активності, арттерапія, співочий клуб. Допомогти людям не лише адаптуватися в новій громаді, але й відчути моральне поліпшення", — сказала Марина Орехова.

Фото: Суспільне Вінниця

Реалізують проєкт із початку січня. Світлана Мурашова розповіла прийшла вп'яте. Жінці — 63. Вона переселенка з Херсона. Сьогодні на занятті з арттерапії — намалювала серце в рубцях від пережитого стресу.

"Чекаєш коли це буде зустріч, боїшся, щоб не пропустити. В нас тут гарний колектив зібрався, зустрічі душевні", — сказала Світлана Мурашова.

Психологиня Тетяна Комарська сказала, заняття безкоштовні. Проводить їх для переселенок віком 55+. Збираються раз на тиждень. Арттерапія, співи, театральне мистецтво допомагають жінкам відволіктися від буденності.

Фото: Суспільне Вінниця

Зоя Філіпова із Маріуполя. Розповідає, у 65 років залишилася без житла. Починати все спочатку складно. З родиною у Вінниці проживає майже два роки. На заняттях знайшла подруг і вже потроху оговтується від пережитого.

"Це дуже класно, в такому гарному місці й всі потрішки відновлюються. Тому що ми були такі перелякані у 22 році. А зараз посміхаємось, жартуємо, починаємо жити", — розповіла Зоя Філіпова.

За словами Марини Орехової, триватиме проєкт до березня.

Новини України