Принижує людську гідність: у Кропивницькій громаді на автобусній зупинці просять побудувати вбиральню замість будки

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Вбиральня на кінцевій зупинці в селищі Нове. Фото: Суспільне Кропивницький

Кондукторка Світлана Бодюл сказала, що потреба у вбиральні є. Через такі умови під час холодів працівники хворіють.

"Немає де ходити, дує всюди, застуджуємось. Для тролейбуса є заправка, на заправці вони ходять. А в нас немає заправки. Домовленість ще для селища є з училищем, але воно не завжди працює. А той туалет, що ви бачили – що то за туалет? Можна впасти і не вилізти звідти".

Водій автобуса Олексій Матназаров підтвердив наявність проблеми з туалетом. З його слів, тривалість одного рейсу – 40 хвилин.

"Немає у нас тут туалету. Як я вам можу пояснити, як я обходжусь. Що я вам буду всі секрети розповідати? Є проблема – на кінцевій немає туалету. Як це питання – хто його вирішує, я не знаю".

Чи будуватимуть вбиральню на кінцевій зупинці в селищі Нове

За словами старости селища Нове Любові Марченко, споруда на кінцевій зупинці не стоїть на балансі селища.

"Ні в кого на балансі не стоїть. Для того, щоб будувати на цьому місці, треба зробити виділення земельної ділянки для використання того чи іншого підприємства. У Новенського старостинського округу немає бюджетних грошей. Все тільки через міську раду".

Щодня у дві зміни на маршрути виходять 32 тролейбуси, 29 або 30 автобусів, розповів начальник міського управління транспорту Віктор Житник. Він вважає, що тривалість маршруту на селище Нове дозволяє обійтися без вбиральні.

"20 людей щодня працює на цьому маршруті. Одна зупинка кінцева – на селищі Нове, а друга – на площі Богдана Хмельницького. На площі дуже розвинена інфраструктура".

Сказав, що будувати вбиральню на цій зупинці не будуть.

"Ми не можемо будувати вигрібні ями. Маємо забезпечити водою й водовідведенням, забезпечити обігрів цього приміщення взимку. На кого покласти витрати на обслуговування? У тариф, іншого шляху немає. Громадського туалету там не буде".

Зі слів Віктора Житника, в управління від кондукторів та водіїв скарг щодо відсутності вбиральні не надходило.

Новини України