Росія майже вдвічі скорочує фінансування окупованої Запорізької області — новини Бердянська

І вводить в словообіг новий термін. Зменшення дотацій називають «повышением уровня финансовой самостоятельности новых регионов».

Кримська фраза, схоже, стає девізом окупованого Бердянська. Коллаж: соцмережі

Росіяни суттєве зменшили свої витрати на утримання захоплених території України. Конкретно по Запорізькій області на фоні виділених в 2023-му році 72,8 млрд рублів, в 2024-му кремль запланував тільки 40 млрд. Відповідну інформацію «Бердянськ 24» знайшов на ресурсі «Moskow Times».

Скільки з цього отримає Бердянськ невідомо. Але, судячи з усього, це пропорційна історія. І всі сфери життєдіяльності очікує значний удар.

Адже своїх грошей місто майже не заробляє. Промисловість і туризм на нулі. Скоріше за все, це означатиме посилення фіскального тиску на існуючий бізнес.

Раніше ми розповідали, що в Бердянську вже спостерігалися затримки виплат заробітних плат на комунальних підприємствах, в закладах охорони здоров’я та освіти. В ДЮСШ окупанти виділяють гроші виключно на оплату тренерів.

Очевидно, що фінансова криза в 2024-му ще більше поглиблюватиметься.

«14 марта. День, когда в Бердянске перестанет лить “золотой дождь”. Запомните эту дату», — новини від бердянського таксиста

Джерело

Новини України