У селі на Вінниччині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Денису Поліщуку

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Відкриття меморіальної дошки загиблому Герою Денису Поліщуку у селі Глинськ на Вінниччині. Фото: Калинівська міська рада

24 січня в селі Глинськ на Вінниччині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого воїна Дениса Поліщука. Учні, вчителі, родичі та представники влади зібралися на подвір'ї ліцею, щоб вшанувати пам'ять бійця.

Про це йдеться на сайті Калинівської міської ради.

Фото: Калинівська міська рада

З початком повномасштабного вторгнення Денис записався у тероборону та став на захист Києва та потім Херсонщини. У червні 2022 року отримав поранення. Після реабілітації повернувся на передову.

У серпні 2022 року 28-річний воїн загинув.

"Усміхнений та завжди життєрадісний Денис Поліщук відтепер щодня зустрічатиме на шкільному подвір’ї учнів та вчителів. Саме таким щирим, добрим, відповідальним запам’ятався Денис своїм вчителям, однокласникам, друзям. Це учень, який завжди був готовий прийти на допомогу: чи то у ремонті класної кімнати, чи на шкільній сцені", — йдеться в дописі.

Фото: Калинівська міська рада

Меморіальну дошку на подвір'ї ліцею, де навчався Денис, відкрили батько та брат Героя, а панахиду відслужив настоятель храму святого Миколая.

Фото: Калинівська міська рада

Минуло понад рік після смерті сина, але біль втрати триває, зазначила мати бійця.

"Кажуть, що коли людина помирає, вона з собою нічого не забирає. Але це неправда. Бо коли в небо йдуть діти, вони забирають у батьків мрії, спокій, надію на майбутнє. Вони залишають лише біль і пам'ять. Пам'ять, в яку ти повертаєшся щоночі, щоб не забути рідний голос, виразу обличчя, не забути як сміялась твоя дитина", — зазначила мати загиблого бійця Алла Поліщук.

Новини України