“Моє прізвище Бронштейн»: у Вінниці презентували книгу етнічної українки

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Презентація книги «Моє прізвище Бронштейн”. Фото: Суспільне Вінниця

У Вінниці презентували книгу “Моє прізвище Бронштейн”. Авторка — етнічна українка, нині громадянка Німеччини Тетяна Корсунська написала її в пам’ять про батька.

Друга світова застала його родину в Вінниці. Від рук окупантів тоді загинула вся родина. За її словами, батькові — Арону Бронштейнові, якому тоді було 11 років, дивом вдалось врятуватись.

Фото: Суспільне Вінниця

В основу книги лягли особисті відчуття, думки, спогади Тетяни та інтерв’ю батька фонду Спілберга.

"Для мене було важливо щоб були різні голоси. Мої почуття, думки, листи батька, його коментарі", — зазначає Тетяна Корсунська.

Фото: Суспільне Вінниця

Понад 900 днів окупації Арон Бронштейн втікав від смерті. Про це розповів директор музею Голокосту у Вінниці Леонід Трахтенберг.

"Арона Бронштейна, 11 річного хлопчика, рятували дуже багато людей. Сім з них отримали звання праведників. А скільки ще людей які не отримали і були просо рятівниками…”, — говорить Леонід Трахтенберг.

Фото: Суспільне Вінниця

За його словами, Україна посідає четверте місце у світі за кількістю праведників, а найбільше їх було на Вінниччині. Серед тих, хто рятував Арона Бронштейна, дід Віктора Біліченка — Григорій.

"Це отримало резонанс, коли Арон Бронштейн знайшов мого батька через сорок років і нагадав йому про це. Мене здивувало, що зробив Бронштейн: через сорок років він шукав тих людей, які йому врятували життя”, — каже Віктор Біліченко.

Фото: Суспільне Вінниця

Книгу "Моє прізвище Бронштейн" Тетяна Корсунська почала писати до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Завершувала в умовах війни.

"В нашому сьогоденні дві війни. І діти війни є і в Україні, і в Ізраілі. Це жахливо”, — говорить авторка.

Фото: Суспільне Вінниця

Книгу "Моє прізвище Бронштейн" видано накладом 100 примірників та профінансовано громадянином Нідерландів Кором Россом. Ще стільки ж розповідей опубліковано в альманасі. Це видання профінансовано з обласного бюджету.

Новини України