Маломобільні та тяжкохворі мешканці Донеччини зможуть безкоштовно дістатися лікарень на спецавтомобілі

Благодійний фонд «Всі поруч» разом з міжнародним благодійним фондом «День за днем» та KIWI KARE розпочали новий проєкт «Дорога життя» з допомоги маломобільним та тяжкохворим людям дістатися лікарень та шпиталів по всій Україні на спеціально обладнаній машині швидкої допомоги абсолютно безкоштовно. 

За словами співзасновника БФ «Всі поруч» Ваге Маміконяна, завдяки цьому проекту волонтери зможуть доставляти людей, які потребують невідкладної допомоги, але самі не можуть доїхати, до шпиталя або лікарні.

Транспортування здійснюється на автомобілі Mercedes, який обладнано всім необхідним для безпечного та комфортного перебування маломобільної людини. Наразі цей проєкт знаходиться на стадії запуску, а загалом планується закупівля 10 спецавтомобілів для транспортування хворих до лікарень з прифронтових громад.  

Перші виїзди спеціального автомобіля відбулися на минулому тижні. Волонтери довезли жінку з Краматорська до лікарні у Дніпрі на обстеження і додому. Крім того, була евакуйована родина з Авдіївки до Харкова. Також допомогу отримав мешканець Краматорська, якого доставили до онкологічного центру. 

Для запису на транспортування до лікарні необхідно подати заявку через сторінки благодійного фонду «Всі поруч» або БФ «День за днем» у соціальній мережі Facebook. Після цього з вами вийде на зв’язок координатор для обговорення всіх деталей.  Потрібно розуміти, що даний проєкт не надає послуги таксі та волонтери будуть обслуговувати лише людей, які дійсно цього потребують.

Джерело

Новини України