КДБ Білорусі провів масові рейди проти родичів політв’язнів — ЗМІ

КГБ Беларуси провел массовые рейды против родственников политзаключенных - СМИ

Білоруський Комітет державної безпеки (КДБ) провів у вівторок зранку, 23 січня, масові рейди у різних містах Білорусі проти колишніх політв'язнів і родичів теперішніх політичних бранців. Про це заявило незалежне білоруське видання Zerkalo з посиланням на слова співзасновника Білоруського фонду солідарності BYSOL Андрія Стрижака.

Правозахисники з організації Вясна заявили, що за підсумком рейдів їм відомо про 37 затриманих.

Співрозмовник видання не знає, представниками якого відомства є силовики. Однак за його даними, "візит" пов'язаний із тим, що одна із затриманих перебувала в закритому чаті, де спілкуються близькі політв'язнів і колишні політв'язні.

"Там вони обговорюють побутові питання, що в передачу покласти, який одяг можна. Мені сказали, що прийшли до багатьох із цього чату. Особливо цікавилися тими, хто, мабуть, у чаті писав про допомогу фонду BYSOL", — йдеться в повідомленні.

Про схожу ситуацію редакції повідомили рідні ще одного з політв'язнів. За інформацією Стрижака, серед затриманих – колишні політв'язні та їхні родичі.

У вівторок вдень у телеграм-каналі Вясни з'явилася інформація про те, що 16 січня проєкт INeedHelpBY було визнано екстремістським формуванням.

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4658045-kdb-bilorusi-proviv-masovi-reidy-proty-rodychiv-politviazniv-zmi

Джерело

Новини України