Іван Федоров – новий голова Запорізької обласної військової адміністрації, — ЗМІ — новини Бердянська

Джерела повідомляють, що на засіданні уряду погодили заміну Юрія Малашка на мера Мелітополя Івана Федорова.

Федоров — голова ОВА? Очікуємо на офіційне підтвердження. Фото — соцмережі

Кабінет міністра погодив мера Мелітополя Івана Федорова на посаду голови Запорізької ОВА. Інформаційні джерела посилаються на слова народного депутата Олексія Гончаренка. Очікуємо на підтвердження на офіційній сторінці Кабміну.

Варто зауважити, що на сайті уряду немає і інформації щодо звільнення діючого голови ОВА Юрія Малашка, який виконує ці функції з лютого 2023 року.

Іван Федоров же наразі є обраним мером Мелітополя. Як повідомляє “Главком”, Федоров народився 29 серпня 1988 року у Мелітополі в сім’ї лікарів.

Хто очолюватиме Мелітопольську громаду?

Після школи спершу продовжив навчання в рідному місті, оскільки родина почала будувати власний бізнес – медичний центр. Вступив до Таврійського державного агротехнологічного університету у Мелітополі, за спеціальністю – «Економіка та підприємництво».

На другому курсі вступив паралельно до Київського політеху на менеджмент. А у 2012 році, вже будучи депутатом міськради, Федоров закінчив Дніпропетровський регіональний інститут держуправління, який входить до академії при президентові. Отримав диплом магістра з державного управління.

Федоров дійсно досить рано і швидко побудував кар’єру в державному секторі. І згодом став наймолодшим міським головою в історії Мелітополя.

Під час російсько-української війни після окупації Мелітополя в березні 2022 року російськими військами відмовився співпрацювати з окупантами. 11 березня 2022 року його Федорова було викрадено російськими військовими. Наступного дня близько двох тисяч жителів міста вийшли на протест з вимогою звільнити Івана Федорова.

Після кількох днів катувань, мера Мелітополя було обміняно на дев’ятьох полонених російських солдатів-строковиків.

Джерело

Новини України