Серед колаборантів в Бердянському медичному коледжі починаються чвари через зарплати — новини Бердянська

Найбільше претензій до тих, хто першими пішов на співпрацю з окупантами.

Окрім питань по зарплатам «керівництва» БМПК у рядових викладачів є сумніви і щодо порядності використання коштів на ремонт приміщень. Фото: z-пабліки

Окупація росіянами Бердянська розпочала один з найбільш неприємних періодів у майже 100-річній історії БМК. Вище керівництво закладу на співпрацю з агресором не пішло, і тому росіяни поставили на чолі закладу колаборантку із Маріуполя – 49-річну Оксану Грищенко.

А от відповідальність за «обробку» решти колективу та набір нових кадрів, які погодяться працювати на росіян, взяли на себе юрист Олена Безкоровайна та головний бухгалтер Галина Боровко. Причому, як вказують джерела «Бердянськ 24», обидві зрадниці ідейні. І вони почали тиснути на колектив ще до того, як в цьому напрямку почали працювати російські окупанти.

Не так давно в окремі чати педагогів потрапила інформація щодо зарплат «керівників» фейкового «Бердянського медичного профільного коледжу». І різниця в платіжках дуже обурила звичний персонал. Бо якщо у більшості співробітникі, в залежності від кваліфікації і навантаження, суми коливаються від 15000 до 50000 рублів, то Грищенко отримує 160000 руб, Безкоровайна – 110000 руб, Боровко – 87000 руб.

Топові колаборанти БМПК, звісно, намагалися ці дані приховати. Але трохи не вийшло. І у решти колективу є бажання звернутися до «органів», щоб ті перевірили законність таких нарахувань.

Джерело

Новини України