Пройшов 10 кілометрів. Ветеран війни з Кіровоградщини виpушив у піший маpафон на протезі

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

За день ветеран пройшов 10 кілометрів. Фото: Суспільне Кропивницький

Рік тому біля міста Гуляйполе Запорізької області отримав поранення і втратив ногу. Зі слів чоловіка, разом з побратимами підірвалися на машині. Двоє з них загинули на місці.

“Було важко, бо я довго не міг з цим змиритись, тому що багато втратив. У мене була поранена ще права нога, хотіли відрізати. Але завдяки хорошим лікарям її вдалося врятувати. Було важко, поки я змирився з цим, але треба жити. В мене двоє маленьких дітей, яких треба ставити на ноги”.

Після лікування хотів продовжити службу та йому відмовили.

Біля школи ветерана зустріли вчителі та школярі. Фото: Суспільне Кропивницький

Дорогою чоловіка супроводжувала дружина Наталія Ковальова. Вона його підтримує.

“Я трішки хвилююсь, бо в нього проблеми з тиском. Але він хотів це зробити ще дуже давно, проте не було змоги через стан здоров'я".

Праворуч на фото Наталія Ковальова – дружина ветерана. Фото: Суспільне Кропивницький

Підтримують військового й односельці. Чоловік Олени Корнілової Максим Хандусенко загинув у листопаді 2022-го. Він також служив у 37 батальйоні.

"Підтримую 37 батальйон, тому що там є побратими мого чоловіка. Я військова волонтерка, шість років від’їздила по позиціях".

Біля школи ветерана зустріли вчителі та школярі. На пам'ять зробили спільну фотографію.

За день Володимир пройшов 10 кілометрів та зібрав 67 тисяч гривень. Марафон планує продовжувати і подолати відстань 60 кілометрів від села до Кропивницького.

Новини України