На Захопленій Запорізький області окупанти шукають людей без російських аусвайсів та «безхазяйне» житло

На Захваченной Запорожский области оккупанты ищут людей без российских аусвайсов и "бесхозное" жилье

Російські військові разом з представниками окупаційної «влади» продовжують практику обходів будинків на ТОТ Запорізької області.

Вони шукають мешканців, які ще не отримали російський паспорт, а також квартири, чиї власники виїхали з захопленої території чи просто не проживають за адресою. І людей, і квартири «беруть на карандаш».

Про це Центру журналістських розслідувань повідомляють мешканці ТОТ Запорізької області.

За словами мешканців Запоріжчини, в деяких невеликих селах такі обходи проводяться раз на кілька місяців.

«Навряд чи вони хочуть побачити тут щось нове, скоріше за все намагаються залякати нас, щоб ми очікували і боялися кожного їхнього приходу», – припускає мешканка села в Пологівському районі, до якої приходило сім перевірок.

Жінка розповідає, право власності на нерухоме майно люди масово тут поки що не переоформлюють. А от мешканців, які не отримали паспорта РФ, не залишилося. Без аусвайсу через блокпости не проїхати, неможливо отримати соцвиплати чи медичну допомогу. 

За інформацією окупантів, паспортизація продовжується, в тому числі за рахунок незахищених верств населення. Так, пропагандисти відзвітували про вручення паспортів літнім людям з інвалідністю, перевезеним з прифронтового с. Копані в Токмак, про вручення аусвайсу чоловіку з інвалідністю в Якимівці.

Джерело

Новини України